Thiwul: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi)
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa)
'''Thiwul''' ya iku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biyasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1">[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan racaké bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan sing ndunungi [[Wonogiri]], [[Kabupatèn Gunung Kidul|Gunung Kidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyèn.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku duwé akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok ing sajeroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawé tiwul ya iku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing désa-désa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisional. Yèn tata cara ngolahé ya iku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
352.737

besutan