Kenari (manuk): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, dhaérah → tlatah, semanten → samanten
(→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, sacara → kanthi)
(→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, dhaérah → tlatah, semanten → samanten)
== Jinis ==
Wiwit gangsal abad kepengker, manuk kenari asring kawin silang kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun, dadosaken manuk kenari piyambak gadhah jinis kados ta:<ref name="Internet1"/>
# [[Kenari Norwich]], punika jinis ingkang gadhah sajarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">[http://kenariku.tripod.com/html/jinis.html Jinis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jinis-jinis-kenari_17.html Jinis-Jinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Rikala semantensamanten kathah tiyang nenun saking bangsa [[Flam]] ingkang ngingu manuk kenari jinis punika lan asring dipunasta pindah dhateng [[Inggris]] amargi dipunjajah déning bangsa [[Spanyol]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun punika manggèn wonten dhaérahtlatah [[Norwich]] ing [[Norflok]] [[(Inggris)]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha saking manuk kenari jinis punika [[wulunipun]] ingkang [[kandel]] lan wujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Dadanipun]] amba, [[gegeripun]] cekak ugi amba,[[wulunipun]] cekak lan [[buntutipun]] ugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika gadhah warna [[ijem]]..<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun kinten-kinten [[15-16]]cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], punika mèmper kaliyan Kenari [[Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika gadhah [[wulu]] ingkang [[kandel]] lan wujud ingkang sarwa [[bunder]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], jinis punika ingkang paling misuwur ing kalangan kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis punika asalipun saking [[Cumberland Fancy]], lan saking [[Sempadan]] [[(Border)]] antawisipun [[lnggris]] lan [[Scotland]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Wujudipun bunder sadaya manawi dipuntingali saking pundi kemawon.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun namung ngantos [[14]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
348.872

besutan