K2: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ler → lèr, Kejawi → Kajawi
(→‎top: éjaan, replaced: seda → séda, sanesipun → sanèsipun)
(→‎top: éjaan, replaced: ler → lèr, Kejawi → Kajawi)
[[Gambar:K2 from North.jpg|250px|thumb|Gunung K2 saking sisih lerlèr]]
 
'''K2''' Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sapérangan [[karakoram]] saking [[Himalaya]]. Antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[Républik Rakyat Cina]]. Gunung punika minangka gunung nasional wonten ing Pakistan. Gunung punika inggilipun kinten-kinten 8.611 mèter. Rikala rumiyin, gunung punika langkung angèl dipunminggahi manawi dipuntandhingaken kaliyan gunung [[Everest]], punika amargi cuaca-nipun ingkang langkung awon. K2 ugi langkung inggil tinimbang tlatah ingkang wonten ing sakiwa tengenipun manawi dipuntandhingaken kaliyan Everest. K2 misuwur kanthi nama "Pegunungan Kejam", punika amargi wonten ing taun 2004, namung 246 tiyang ingkang saged minggah ngantos dumugi puncak. Ingkang 56 sanèsipun séda nalika badhé minggah wonten inggil gunung K2.<ref name="internet 1">[http://id.wikipedia.org/wiki/K2](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:K2 2006b.jpg|250px|thumb|Gunung K2 nalika musim panas 2006]]
Nama sanèsipun kanggé K2 inggih punika [[Godwin Austen]], saged dipunwastani Godwin Austen amargi tiyang ingkang saged minggah dhateng gunung punika ingkang kaping pisan inggih punika Godwin Austen. KejawiKajawi punika Gunung punika ugi dipunwastani [[Qogir]] (basa turunanipun Chogiri), Lamba Pahar, Dapsang, Kechu, Ketu lan sanès-sanèsipun.
 
== Pamènèkan ==
352.737

besutan