Peruté: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: : → : (3), Kejawi → Kajawi (2)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
(éjaan, replaced: : → : (3), Kejawi → Kajawi (2))
Minangka gambaran bédanipun fungsi router lan [[switch]] kalebet dalanan, router punika kalebet penghubung antar dalan. Saben griya mapan wonten ing alamat kanthi urutan tartamtu. kanthi cara ingkang sami [[switch]] ngubungaken piranti ingkang saben piranti gadhah [[alamat IP]] piyambak wonten ing satunggaling [[LAN]].
 
Router kathah kaginakaken wonten ing [[jaringan]] kanthi dhasar ''teknologi protokol'' [[TCP/IP]] lan router ingkang jinis punika dipunwastani ''IP Router''. KejawiKajawi ''IP Router'' wonten malih ''AplleTalk Router'' lan sanès-sanèsipun. Internet punika salah satunggaling tuladha utami saking [[jaringan]] ingkang kagungan kathah [[IP]]. Router saged kaginakaken kanggé ngubungaken kathah jaringan alit dhateng jaringan ingkang langkung ageng ingkang kawastanan ''internetwork''. Utawi kanggé merang jaringan ingkang ageng dhateng ''subnetwork'' supados ningkataken kinerja lan nggampilaken manajemenipun.
 
Router ugi saged kanginakaken kanggé ngubungaken kalih [[jaringan]] kanthi media sanès. Kadosta ''router wireless'' ingkang padatanipun saged ngubungaken [[komputer]] kaliyan [[radio]], lan ugi njurung gayutan [[komputer]] kanthi [[kabel]] [[UTP]] utawi ingkang sanès aristektur jaringan kados [[Ethernet]] dhateng [[Token Ring]].
 
Router ugi saged kaginakaken kanggé ngubungaken [[LAN]] dhateng satunggaling layanan [[telekomunikasi]] kados telekomunikasi ''leased line'' utawi ''Digital Subscriber Line'' [[DSL]]. Router ingkang kaginakaken saking [[LAN]] dhateng koneksi ''leased line'' kados T1 utawi T3 asring dipunarani ''access server''. KejawiKajawi punika router ingkang kaginakaken kanggé ngubungaken jaringan lokal dhateng koneksi [[DSL]] dipunwastani ''DSL router''.
 
Router-router jinis mau padatanipun gadhah fungsi [[firewall]] kanggé napis paket adhedhasar alamat sumber lan alamat tujuan paket mau. Ananging wonten ugi router ingkang boten gadhah punika. Router ingkang gadhah fitur napis paket dipunwastani ''packet-filtering router''. Padatanipun router mblokir lajeng lintas data ingkang kapancar kanthi cara ''broadcast'' saéngga saged nyegah ''broadcast strom'' ingkang saged ngganggu kinerjaning jaringan.
 
== Jinis Peruté ==
Kanthi umum peruté punika kapérang dados kalih jinis, inggih punika :
* ''Static router'' utawi peruté statis : inggih punika peruté ingkang gadhah tabèl ''routing statis'' ingkang dipunatur kanthi manual déning ''administrator'' [[jaringan]].
* ''Dynamic router'' utawi peruté dinamis : inggih punika peruté ingkang gadhah ''dab'' ndamel tabèl ''routing'' dinamis kanthi mirengaken lalu lintasing jaringan lan ugi gadhah ubungan kaliyan router sanèsipun<ref name="internet2">[http://www.scribd.com/doc/31535664/Router-adalah], Router (dipun-akses tanggal 03 November 2012).</ref>.
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan