Harold Pinter: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Kejawi → Kajawi
(éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (6))
(→‎top: éjaan, replaced: Kejawi → Kajawi)
Naskah drama ingkang paling misuwur ingkang piyambakipun seart inggih punika ''The Dumb Waiter'' ([[1957]]) lan ''The Caretaker'' ([[1959]]) ingkang dipunsebut-sebut minangka pengamatan tliti babagan perkawis sosial lan linguistik, kanthi alur cariyos lan pirembagan ingkang dalem sanget. Film paling saé ingkang naté Pinter sutradarai inggih punika ''The French Lieutenant’ Woman'', ingkang dipunangkat saking novèl karya [[John Fowles]].<ref>http://www.theparisreview.org/interviews/4351/the-art-of-theater-no-3-harold-pinter</ref>
 
KejawiKajawi nyerat, Pinter ugi minangka aktivis [[HAM]] lan [[pulitik]]. Naskah drama ingkang Pinter serat kadang kala ngandhut unsur pulitik kanthi boten langsung.
 
Saking jasa-jasanipun, Pinter pikantuk gelar ''Commanders of the British Empire'' (CBE) saking pamaréntah [[Britania Raya]] rikala taun [[1966]] lajeng dipunparingi gelar tambahan ''Companion of Honour'' nalika taun [[2002]]. Sadèrèngipun, Pinter naté nampik nalika dipunsukani gelar [[ksatriya]] (''knighthood'').
352.737

besutan