Bawang godhong: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, Kejawi → Kajawi
(éjaan, replaced: Galeri → Gladri, genus → génus (2), Korea → Koréa, Kabupaten → Kabupatèn)
(→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, Kejawi → Kajawi)
|synonyms_ref=<ref>[http://www.tropicos.org/Name/18400035 Tropicos]</ref><ref>[http://www.theplantlist.org/tpl1.1/record/kew-295569 The Plant List]</ref>
}}
'''Bawang godhong''' ('''''Allium fistulosum''''' L.; {{lang-en|Welsh onion}} utawi ''Japanese bunching onion'') inggih punika salah satunggalipun [[bawang]] [[perennial]]. Aran sanès wonten basa manca kagem wit-witan punika kalebet '''green onion''', '''spring onion''', '''scallion''', '''escallion''', lan '''salad onion''', ingkang saget gadhah teges jamak, amargi dipun-ginakaken kagem sakpérang wit ingkang sami, utawi wit bawang godhong bènten saking [[génus]] ''[[Allium]]''. Spésiès punika estu mémper ganda lan raosipun kaliyan [[bawang bombai]] ingkang limrah dipunagem, ''Allium cepa'', lan sampun wonten hibrida ing antawisipun wit-witan kekalih. Bawang godhong mboten awujud [[bulb]], lan godhong-godhongipun growong wonten satengaipun ("fistulosum" maknanipun "growong") lan [[:en:Scape (botany)|scapes]]. Varietas wiyar bawang godhong mèmper kaliyan [[bawang prei]], pramila dipunagem tembung Jepang 'negi', wondéné varietas ingkang langkung sakedhik sami kaliyan [[:en:chive|chive]]. Kathah bawang godhong ingkang wonten sisikipun kanthi wujud ''clump perennial evergreen''.<ref>[http://www.floridata.com/ref/A/alli_fis.cfm Floridata: Allium fistulosum]</ref><ref name="TKG">{{cite book|last =Thompson|first =Sylvia |title =The Kitchen Garden|publisher = Bantam Books|year = 1995}}</ref> KejawiKajawi kagem bumbu wonten masakan, bawang godhong ugi saget dipun-ginakaken minangka wit-witan hias.<ref>Agroteknologi: [http://agroteknologi.web.id/klasifikasi-dan-morfologi-bawang-daun/ Klasifikasi dan Morfologi Bawang Daun], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>Materi Pertanian: [http://www.materipertanian.com/ciri-ciri-tanaman-bawang-daun/ Ciri-ciri Tanaman Bawang Daun], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>Belalang Tue: [https://belalangtue.wordpress.com/2010/11/24/nama-latin-dan-klasifikasi-bawang-daun/ Nama Latin dan Klasifikasi Bawang Daun], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>SambadaFarm: [http://shop.sambadafarm.com/benih-sayuran/benih-loncang-bawang-daun-allium-fistulosum-97.html Benih Loncang / Bawang Daun (Allium fistulosum)], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>Jurnal UGM:[https://jurnal.ugm.ac.id/jbp/article/view/6421 Jurnal UGM - Bawang Daun], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>Kabupatèn Karo: [http://www.karokab.go.id/id/index.php/potensi-daerah/pertanian/684-bawang-daun Potensi Pertanian Daerah-Bawang Daun], dipundhut 4 Mèi 2017</ref><ref>Pikiran Rakyat: [http://www.pikiran-rakyat.com/ekonomi/2016/02/13/360765/petani-bawang-daun-dirundung-cuaca-mendung Petani Bawang Daun Dirundung Cuaca Mendung], dipundhut 4 Mèi 2017</ref>
 
== Aran Inggris ==
348.872

besutan