Theravada: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: : → :, meniko → punika
(→‎top: éjaan, replaced: menika → punika (2), nggeh → inggih)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :, meniko → punika)
'''Buda Theravada''', punika salah satunggiling ilèn agami [[Buda]]. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika : Thera lan Vada. Thera maknanipun sesepuh, lan vada maknanipun ajaran. Dados, Theravada maknanipun Ajaran Para Sesepuh. Maksudipun, Ajaranipun Sang Buda ingkang taksih dijaga kalih para bhikkhu sepuh tanpa nambahi utawa ngurangi ingkang sampun diajarke déning Sang Buda.
 
Sedaya ajaranipun Sang Buda dikumpulake dados telung warna, inggih punika: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka, lan Abhidhamma Pitaka. Kabèh iku ditulis dados kitab sucine sedaya umat Buda ingkang dipunsebut Tipitaka. Kitab menikopunika dipuntulis nganggé bhasa Pali.
 
Ngantos punika, agama buddha ilèn Theravada taksih pepanggon ing nagari Sri Lanka, Thailand, Mianmar, Laos, Kambodia.
352.737

besutan