Basa Pèrsi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sistem panulisan: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
(→‎Sistem panulisan: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren)
Sadurungé mlebu Islam, masarakat Pèrsi migunakaké rong vèrsi aksara ing mangsa [[Pahlavi]], ya iku aksara sing dimodhifikasi saka [[Basa Aram]], lan vèrsi sijiné ya iku aksara asli saenggon sing disebut 'Dindapirak' utawa sajeroning basa Pèrsi Modhèrn disebut 'Din dabireh' (aksara suci).
 
Basa Parsi modhèrnmodhèren migunakaké aksara Arab kanthi tambahan 4 aksara kanggo nulisak’e 'zh', 'ch', 'p', lan 'g'.
 
== Uga delengen ==
350.349

besutan