Radhiologi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, kedhokteran → kadhokteran (2))
(→‎top: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren)
 
[[File:Dr. MacIntyre's X-Ray film.webm|thumb|''Dr. Macintyre's X-Ray Film'' (1896)]]
'''Radiologi''' iku èlmu [[kadhokteran]] kanggo ndeleng pérangan njero [[awak]] [[manungsa]] migunakaké pancaran utawa [[radhiasi]] [[gelombang]], ya iku [[radhiasi elektromagnetik|gelombang elektromagnetik]] utawa [[gelombang mekanik]]. Wiwitané [[frekuensi]] sing dianggo awangun [[sinar-x]] (''[[x-ray]]'') nanging kanthi majuné [[tèknologi]] modhèrnmodhèren banjur migunakaké [[pamindaian]] (''[[scanning]]'') gelombang dhuwur banget (''[[ultrasonic]]'') kaya ''[[ultrasonography]]'' ([[USG]]) lan uga [[MRI]] (''[[magnetic resonance imaging]]'').
 
{{kadhokteran}}
352.737

besutan