Dhiamèter: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken (2))
(→‎top: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren)
{{artikel ing krama}}
[[Gambar:CIRCLE_1.svg|thumb|right|Dhiameter lan radius bunderan.]]
'''Dhiameter''' inggih punika garis tengah. Salebetipun [[géomètri]], '''dhiameter''' (saking [[basa Yunani]], ''diairo'' = bagi lan ''metro'' = ukuran) satunggiling [[bunderan]] inggih punika sègmèn [[garis]] ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing [[bunderan]] kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrnmodhèren, dhiameter ateges [[panjang]] saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling [[bal]], dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.
 
Panjang dhiameter bunderan inggih punika kaping 2 panjang [[radius]]. Dhiameter saged dipun-ginakaken kanggé mangertosi keliling lan wiyar bunderan. Salebetipun bal 3 dimènsi, dhiameter saged dipun-ginakaken kanggé mangertosi wiyar lumahan lan volume bal.
348.872

besutan