Ketéla pohung: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah lan prabawa ékonomi: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, modhèrn → modhèren
(éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, penyakit → lelara, sedina → sadina)
(→‎Sajarah lan prabawa ékonomi: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, modhèrn → modhèren)
 
== Sajarah lan prabawa ékonomi ==
Jinis ketéla pohung ''Manihot esculenta'' sepisanan dikenal ing [[Amérika Kidul]] banjur tumangkar ing mangsa pra-sajarah ing [[Brasil]] lan [[Paraguay]]. Jinis-jinis modhèrnmodhèren saka spésies sing wis dibudidaya bisa tinemu tuwuh ing Brasil kidul. Sanadyan spésies ''Manihot'' sing liar akèh, kabèh varitas ''M. esculenta'' bisa dibudidaya.
 
Prodhuksi ketéla pohung donya dikira-kira ngancik 184 yuta ton ing taun 2002. Sapérangan gedhé prodhuksi diasilaké ing Afrika 99,1 yuta ton lan 33,2 yuta ton ing [[Amérika Latin]] lan [[Kapuloan Karibia]].
352.737

besutan