Avertebrata: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké
(→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan, Krajaan → Karajan, luwih saka → punjul)
(→‎top: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké)
[[Gambar:Calopteryx virgo male.jpg|thumb|right|200px|[[Srangga]] iku conto invertebrata.]]
'''Avertebrata''' utawa '''Invertebrata''' iku istilah sing dipatrapakédicakaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata ya iku [[srangga]], [[ubur-ubur]], [[hydra]], [[nus]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Karajan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata sajeroning rong golongan ya iku ''Insecta'' (srangga) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké sajeroning punjul 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
352.737

besutan