Kali Niger: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Ètimologi: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé
(éjaan, replaced: lereng → pèrèng, lewat → liwat, adalah → ya iku (2))
(→‎Ètimologi: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé)
== Ètimologi ==
[[Gambar:Niger river at Koulikoro.jpg|right|300px|thumb|Kali Niger ing [[Kulikoro]]]]
Sumber saka jeneng ''Niger'' kang asli ya iku durung dibabarake utawa durung dingerteni ing masarakat umum. UmuméLumrahé kali Niger dijupuk saka [[Basa Latin|Latin]] ''niger'' kang ngandut arti [[ireng]]. Khanan kaya mangkono durung bisa dipakemake amarga ora ana bukti kang gamblang.Tembung Niger uga dijupuk kanthi asal-usul saka panjajah [[Portugis]] kang migunakaké tembung sajeroning basa Portugis ya iku ''négro'' utawa ''preto'', kang dimupangatake ana ing panggonan liyaing [[donya]] amarga Kali Niger ora duwé banyu ireng kasunyatané duwé banyu bening (deleng [[Rio Negro]]).
== Géografi ==
352.737

besutan