Ékologi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Ékologi ing pulitik: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé
(→‎Ékologi ing pulitik: éjaan, replaced: khususé → mliginé)
(→‎Ékologi ing pulitik: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé)
 
== Ékologi ing pulitik ==
Ékologi nimbulaké akèh [[filsafat]] sing kuwat banget lan perobahan [[pulitik]] – kalebu obahan [[konservasi]], [[kaséhatan]], lingkungan, lan ékologi sing awaké dhéwé kenal saiki. Nalika kabèh digabungaké karo obahan perdamaian lan Enem Asas, disebut obahan ijo. UmuméLumrahé, njupuk kasehatan ékosistem sing sepisanan ing pratélan moral manungsa lan prioritas pulitik, kaya dalan kanggo nuju kasehatan manungsa lan kaharmonisan sosial, lan ékonomi sing luwih becik.
 
Wong sing nduwé kapercayan-kapercayan iku disebut ékolog pulitik. Sapérangan wis ngatur ing sajeroning Klompok Ijo, nanging ana bener-bener ékolog pulitik ing sakèhing parté pulitik. Asring banget saka wong-wong mau migunakaké argumen saka ékologi kanggo nerusaké kawicaksanan, mliginé kawicaksanan alas lan ènèrgi. Asring argumen-argumen iku tetentangan siji lan sijiné, kadidéné akèh dilakokaké déning akadhemisi uga.
352.737

besutan