Bèg: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, senadyan → sanadyan, umumé → lumrahé
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké (3))
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, senadyan → sanadyan, umumé → lumrahé)
Sajeroning ulah raga [[bal-balan]], '''Bèk''' iku pamain sing posisiné ana ing mburi para [[gelandang]] lan tugasé ndhukung marang tugas [[Kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèk, ya iku: [[bèk tengah]], [[bèk sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèk umumélumrahé awaké gedhé lan rosa, lan racaké dedegé uga dhuwur, senadyansanadyan ana uga bèk sing dedegé cendhèk nanging suksès (racaké bèk sayap sing ora pati mbutuhaké dedeg sing dhuwur). Kabèh bèk kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu nduwèniduwé keahlian panguwasaan bal sing cukup apik.
 
Para bèk racaké njaga ing paruh lapangan dhéwé. Bèk sing dhuwur kadhang maju mangarep menyang kothak penalti tim mungsuh wektu tim-é ngayahi [[tendhangan pojok]] utawa [[tendhangan bébas]] awit ana kamungkinan nyétak gol kanthi sundhulan [[sirah]].
352.737

besutan