Sistem operasi komputer: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: : → :, Umumé → Lumrahé
(→‎Pranala njaba: éjaan, replaced: Masyarakat → Masarakat)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :, Umumé → Lumrahé)
Ing [[Ilmu komputer]], '''Sistem operasi''' (''operating system'' asring dicekak :''OS'') iku [[piranti lunak]] sistem sing ngontrol lan ngatur [[piranti agal]] sarta operasi-operasi dhasar sistem, kalebu nglakokaké aplikasi.
 
UmuméLumrahé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan sing manggon ing [[memori]] [[komputer]] nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus sing lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antarané: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan