Kotbah ing Bukit: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Critane → Caritané, Galeri → Gladri, kepingin → péngin
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(éjaan, replaced: Critane → Caritané, Galeri → Gladri, kepingin → péngin)
'''Khotbah ing bukit''' iku kumpulan wejangan lan kawicaksanan saka Gusti Yesus. CritaneCaritané bisa tinemu ing Bab 5-7 Kitab Injil miturut Santo Matius.
 
== Isi kutbah ==
:Wong Kristen kudu dadi [[uyah]] sing mènèhii rasa lan terang sing nyunari donya
* Yesus lan [[hukum Torèt]] ({{Ayat Alkitab|buku=Matius|pasal=5|ayat=17|ngantiayat=48}})
:Yesus rawuh kanggo nggenepi hukum Torèt; sapa sing nesu marang seduluré kudu diukum; sing damai karo mungsuhmu; sapa sing mandeng wanita sarta kepinginpéngin iku wis zinah; sapa sing megat bojoné kajaba amarga [[zinah]] ndadèkaké bojoné zinah; aja sumpah demi apa waé; aja nglawan wong sing tumindak jahat marang awakmu; <u>asihana mungsuhmu lan dongakna sing nganiaya awakmu</u>; lan ajaran-ajaran liyané
<!--
* Hal memberi sedekah ({{Ayat Alkitab|buku=Matius|pasal=6|ayat=1|sampaiayat=4}})
{{reflist}}
 
== GaleriGladri ==
{{Commons category|Sermon on the Mount|Kotbah di Bukit}}
{{Commons category|Mount of Beatitudes|Gréja Ucapan Berbahagia}}
351.333

besutan