Transfigurasi Kristus: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: : → :
(→‎top: éjaan, replaced: ngleksanakaké → nindakaké)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :)
 
Prastawa iki banjur dadi [[tradhisi]] umat [[Kristen]] sajeroning ngayati salah sawijining prastawa uripé [[Yésus Kristus]].<ref name="Leks"/> Wektu kanggo nindakaké transfigurasi iki dumadi ing minggu sadurungé ngriyayakaké Dina Riyaya [[Jemuwah Agung]] minangka pèngetan séda Dalem Yésus.<ref name="Leks"/> Transfigurasi iki didadèkaké titik punjer sajeroning karya Yésus minangka [[Mesias]] miturut rencana [[Allah]].<ref name="Leks">Stefan Leks., ''Tafsir Injil Matius'', Yogyakarta: Kanisius</ref>
Prastawa iki bisa dikawruhi sajeroning [[Alkitab]] ing [[Injil Matius]] 17:1-12, utawa ing [[Injil Markus]] 9: 2-13 utawa ing [[Injil Lukas]] 9: 28-36.<ref name="Leks"/><ref name="LAI">Alkitab, Jakarta : Lembaga Alkitab Indonesia. {{Ayat|Matius|17|1|12}}; {{Ayat|Markus|9|2|13}}; {{Ayat|Lukas|9|28|36}}</ref>
 
Tujuan transfigurasi iki ya iku kanggo mènèhi spiritualitas marang umat Kristen sajeroning sikap batin, lan duwé dampak ing sikap lairé uga.<ref name="Kanisius">''Spiritualitas Damai'', Yogyakarta: Kanisius, 2008</ref> Sikap batin iku miturut [[Kardinal]] Carlo Mantini bisa dideleng sajeroning dhiri [[Santo Paulus]] sajeroning sapérangan perkara: anané suka gambiraning batin lan katentreman sing gedhé, anané sikap puji panuwun, kasiapan sajeroning ndhèrèk Yésus.<ref name="Kanisius"/>
352.737

besutan