Kaligrafi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ) → )
(→‎top: éjaan, replaced: karana → amarga)
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ))
 
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) ya iku [[seni]] nulis kanthi éndah migunakaké piranti utawa piranti [[pena]] mupangaté kanggo rerenggan. Tulisan sajeroning wujud kaligrafi racaké tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsèntrasi ndhuwur lan wektu kang suwé, amarga sifaté kang ngawé [[mata]] rikat kesel. Karana iku ing sajeroning ngolongake tuladha kaligrafi kang duwé mupangat tipografi utawa wujud rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki.
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
Semana uga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sajeroning nulis kaligrafi kaya ta:
352.737

besutan