Donya Kulon: Béda antara owahan

41 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sering → sok (2), ngarujuk marang → tegesé (2), sing minangka → sing
(→‎top: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing, padunung → sing ndunungi)
(→‎top: éjaan, replaced: sering → sok (2), ngarujuk marang → tegesé (2), sing minangka → sing)
'''Donya Kulon''' utawa kerep disebut '''Kulon''', ngarujuk marangtegesé nagara-nagara sing dumunung ing bawana [[Éropah]] lan [[Amérika]]. Donya Kulon dibédakaké saka [[Donya Wétan]] sing minangka ngarujuk marangtegesé nagara-nagara ing bawana [[Asia]]. Sanadyan mangkono, lumrahé tembung iki luwih sering diasosiasèkaké marang nagara-nagara sing duwé mayoritas sing ndunungi [[kulit putih]]. Amarga saka iku [[Australia]] lan [[Niu Selan]] uga seringsok dianggep péranganing donya kulon.
<!--
Orang-orang yang tinggal di dunia Barat dipanggil ''orang Barat''.
352.737

besutan