Perang Adhem: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
(éjaan, replaced: kasebut → mau, Sekutu → Sakuthu (5))
Tekané lan kakuwatané Nazi Jerman meksa wadyabala Sakuthu Kulon lan wadyabala Sovyèt manunggal kanggo ngadhepi. Priye waé, wiwit awal aliansi antarané [[Uni Sovyèt]], nagara kuminis sepisanan ing donya, [[Amérika Sarékat]], nagara kapitalis paling sugih ing donya, lan [[Britania Raya]], karaaan gedhé dhéwé ing donya, diwernani déning silih ora percaya lan tekanan idéologi.
 
=== Perang Dingin kapérang ing 5 éra wektu : ===
[[1947–1953]] | [[1953–1962]] | [[1962–1979]] | [[1979–1991]] | [[1985–1991]]
 
348.872

besutan