Lètnan Jéndral: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sering → sok
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, biasané → biyasané, disebut → ingaran, jabatan → kalungguhan, militer → militèr, Rusia → Ruslan)
(→‎top: éjaan, replaced: sering → sok)
[[Gambar:iconletjen.gif|right|thumb|Pangkat Lètnan Jèndral]]
'''Lètnan Jènderal''' (seringsok dicekak '''''Lètjèn''''') iku sawijining pangkat [[perwira tinggi]] [[militèr]] sing dipigunakaké ing akèh nagara minangka pangkat '''jènderal mawa bintang telu'''. Istilah lètnan jènderal asal saka Abad pertengahan nalika pangkat Lètnan Jènderal minangka wong kaloro sing nyekel komando ing lapangan tempur, biyasané ana ing sangisoré [[Kaptèn Jéndral]].
 
Lètnan Jéndral iku pangkat sing tatarané sak tingkat sangisoré pangkat [[Jéndral]], lan sak tingkat sadhuwuring [[Mayor Jéndral]]. [[Lètnan]] luwih dhuwur tinimbang [[mayor]] amarga asal usul pangkat [[Mayor Jéndral]] asal saka istilah [[Sersan Mayor Jènderal]]; [[Lètnan]] luwih dhuwur tinimbang [[Sersan Mayor]].
352.737

besutan