Charlie Chaplin: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak
(éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan, Desember → Dhésèmber (6), Mei → Mèi (5))
(→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak)
}}
 
'''Sir Charles Spencer Chaplin, Jr.''' [[Order of the British Empire|KBE]] ({{lahirmati|[[East Street Market|East Street]], [[Walworth, London|Walworth]], [[London]]|16|4|1889|[[Vevey, Swiss]], [[Swiss]]|25|12|1977}}), utawa '''Charlie Chaplin''', iku [[aktor]] [[komedi]] [[Inggris]] sing arupa salah siji pemeran filem misuwur sajeroning sajarah [[Pafileman Amérika Sarékat|Hollywood]] ing éra filem ireng putih, uga [[sutradara]] filem sing suksès. Aktingé ing layar perakpérak ndadèkaké Charlie Chaplin minangka salah siji artis [[pantomim]] lan [[badhut]] paling apik sing asring didadèkaké panutan kanggo seniman ing babagan sing padha.
 
Chaplin iku salah siji tokoh paling duwé prabawa lan paling kréatif ing éra [[filem bisu]]. Sajeroning filem-filemé, Chaplin ditepungi seneng ngrangkep-ngrangkep, wiwit saka peran utama, sutradhara, penulis naskah, tekan pengisi ilustrasi musik. Karir ing donya panglipur suwéné 65 taun, dirintisé minangka pemeran cilik ing panggung [[jaman Victoria]] lan pertunjukan komedi ''[[music hall]]'' ing [[Inggris]], lan terus makarya tekan sadurungé tilar donya ing umur 88 taun. Kauripan Chaplin kebak pasang surut, wiwit saka mangsa cilik sing miskin, tekan ing puncak ketenaran bintang Hollywood uga simbol budaya. Kauripan pribadiné sing gemerlap ngundang akèh sanjungan uga kontrovèrsi.
350.349

besutan