Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: : → : (2), Kosta Rika → Costa Rica
(→‎top: éjaan)
(éjaan, replaced: : → : (2), Kosta Rika → Costa Rica)
|Michel Kafando
|-
|{{flagcountry|KostaCosta RikaRica}}
|Amérika Latin lan Karibia
|Jorge Urbina
 
== Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan ==
Ngenani bab mempertahankan [[perdamaian]] lan [[kaamanan]] [[internasional]] diserahké marang Déwan Keamanan, kanthi syarat; kabèh tindhakan Déewan Keamanan mau kudu selaras karo tujuan lan [[azas-azas PBB]]. Tugas lan kawajiban Déwan Keamanan bisa dipérang dadi sawetara golongan, ya iku :
# Ngrampungi pasulayan kanthi [[cara-cara damai]], ya iku nganggo cara kang didhasarké saka; [[pasetujon sukarila]] utawa peksan ukum sajeroning ngayahi pasetujon.
# Njupuk tindhakan-tindhakan tumrap anané [[ancaman]] perdamaian lan perbuatan kang arupa penyerangan.
# Nggawé lapuran taunan marang [[Majelis Umum PBB|Majelis Umum]]
 
Sajeroning ngayahi tugasé, Déwan Keamanan dibantu badan-badan lan program mirunggan kaya ta :
* [[UNIFIL]] : Pasukan sawetara PBB ing [[Libanon]]
* [[UNIIMOG]] : Pasukan peninjau militèr ing [[Iran]]-[[Irak]]
348.872

besutan