Kabupatèn Purwareja: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: pulo JawaPulo Jawa
(→‎top: éjaan, replaced: : → : (2))
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: pulo JawaPulo Jawa)
 
== Sajarah ==
Kabupatèn Purwareja duwé sajarah sing tuwa, diwiwiti jaman Megalitik disinyalir wis ana kauripan kanthi komunitas tetanèn sing tumata, kabuktèn anané sawetara paninggalan sajarah ing mangsa MEGALITH arupa MENHIR watu tegak ing sawetara wewengkon Kacamatan ing Kabupatèn Purwareja. Nalika jaman Hindhu Klasik, kawasan Tanah Bagelèn duwé peran wigati sajeroning sajarah Kraton [[Mataram Kuna]] (Hindhu). Tokoh Sri Maharaja Balitung Watukoro kaloka minangka Maharaja Mataram Kuna gedhé dhéwé, kanthi wewengkon kakuwasan nyakup: [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]] lan sawetara wewengkon ing njaban pulo [[Pulo Jawa]].
 
Prof. [[Poerbatjaraka]] mratélakaké yèn Sri Maharaja Balitung Watukoro asal saka laladan Bagelèn. Indhikasi iki kacetha ing jeneng "Watukoro" sing dadi jeneng sawijining [[kali]] gedhé, kali iki ingaran uga kanthi jeneng [[Kali Bogowonto]]. Diarani mangkono, ngèlingi ing jaman iku ing gisiking kali kerep katon pandhita (Begawan).
352.737

besutan