Jeotgal: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: meja → méja
(→‎top: éjaan, replaced: Korea → Koréa (3), sejarah → sajarah)
(→‎top: éjaan, replaced: meja → méja)
[[Gambar:Korea-Gyeongdong Market-Various jeotgal-01.jpg|thumb|right|Jeotgal]]
'''Jeotgal''' ya iku jinis [[panganan]] [[fermentasi]] kas [[Koréa]] kang digawé saka pirang-pirang jinis [[panganan laut|produk laut]] kaya ta [[iwak]], [[kerang,]] lan [[urang]].<ref name="jeot">{{cite book | last= | first= | coauthors=| year=2002 | month= | title=An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words| publisher=Hakgojae Publishing Co| location=Seoul | isbn= 89-8546-98-1 |pages=45-46}}</ref><ref>[http://www.foodinkorea.org/eng_food/tradition/tradition4_1.jsp Main meal, side dish], ''foodinkorea''. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.</ref> Jeotgal difermentasekake nganggo [[uyah]] mula rasané asin.<ref name="jeot"/> Lingkungan ujung Koréa diubengi déning [[lautan]] kang dadi papan panggonan pertemuan [[arus]] panas lan atis mula cacah lan jinis produk laut werna-werna.<ref name="jeot"/> Saliyané nyambut gawé minangka [[tani]], wong Koréa uga dadi [[nelayan]] nalika mangsa tandur durung dimulai.<ref name="jeot"/> Sajarah jeotgal wis ana kawit jaman kraton [[Silla]] lan ing tèks sajarah tinulis yèn [[ratu]] kang ngawini sawijining [[wanita]] bakal mènèhi jeotgal marang maratuwane minangka bebungah.<ref name="jeot"/> Ing jaman Dinasti [[Goryeo]] lan [[Dinasti Joseon|Joseon]], produk jeotgal luwih akèh lan bervariasi tinimbang saiki lan lan dadi lawuh wigati ing mejaméja mangan nalika iku.<ref name="jeot"/> Jinis-jinis produk laut kang bisa digawé dadi jeotgal ya iku [[urang]], [[teri]], [[kerang]], [[nus]], [[croaker]], [[pollack]], urang cilik, [[gurita]], [[conch]], [[hairtail]] lan liya-liyané.<ref name="jeot"/> Métodhe kanggo ngawétake uga werna-werna nanging lumrahé sawisé sesasi utawa luwih diawetake, jeotgal olih dipangan.<ref name="jeot"/> Nalika dimakan, jeotgal diwènèhi [[bawang perai]] utawa bawang putih kanggp nambahi rasané.<ref name="jeot"/> Saliyané iku uga bisa dipangan bareng kimchi atau janganan.<ref name="jeot"/> Jeotgal kerep dadi bahan kang ditambahake ing godhogan ([[jjigae]]) lan [[sup]] ([[guk]]).<ref name="jeot"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan