Perang Révolusi Amérika: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sering → sok, ngarujuk marang → tegesé
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
(→‎top: éjaan, replaced: sering → sok, ngarujuk marang → tegesé)
'''Perang Révolusi Amérika''' ([[1775]]–[[1783]])—uga dikenal minangka '''Perang Kamardikan Amérika'''—iku sawijining [[perang]] sing kadadéan antara [[Britania Raya]] lan para pendhukung révolusi saka 13 [[koloni]] Britania ing [[Amérika Lor]]. Ka-13 koloni iku yakuwi koloni [[New Hampshire]], koloni [[Massachusetts]], koloni [[Rhode Island]], koloni [[Connecticut]], koloni [[New York]], koloni [[New Jersey]], koloni [[Pennsylvania]], koloni [[Delaware]], koloni [[Maryland]], koloni [[Virginia]], koloni [[North Carolina]], koloni [[South Carolina]], lan koloni [[Georgia]]. Perang sing banjur ngambra-ambra nganti tekan njaba Amérika Lor Britania (''British North America'') iki rampung kanthi dibusaké kakuwasan Britania marang katelulas koloni mau lan diwangun nagara [[Amérika Sarékat]].
 
Istilah ''Perang Révolusi'' utawa ''Révolusi Amérika'' uga seringsok dipigunakaké kanggo ngarujuk marangtegesé prastawa iki—sanadyan sing pungkasan uga kalebu perkembangan pulitik lan sosial sadurungé lan sawisé perang mau.
 
Latar wuri perang yakuwi amarga [[Perang Pitung Taun]] antara Britania Raya lan [[Prancis]] (1756-1763) ngrebutaké [[Quebec]] sing dimenangaké déning Britania.
352.737

besutan