Viking: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pesisir → pasisir (2)
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (2), suku bangsa → bebrayan, nggadhahi → gadhah)
(→‎top: éjaan, replaced: pesisir → pasisir (2))
[[Gambar:Viking ship in Stockholms strom.jpg|thumb|210px|Kapal Viking]]
'''Viking''' inggih punika [[bebrayan]] saking [[Skandinavia]] ingkang gadhah padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih punika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun [[800]] lan [[1050]] njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisirpasisir, [[kali|lèpèn]] lan pulo ing [[Éropah]]<ref name="internet1">[http://www.britannica.com/eb/article-9075341/Viking Viking] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> lan pesisirpasisir lor wétanipun [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], sarta wewengkon sisih wétanipun Éropah ngantos dumugi [[Rusia]] lan [[Konstantinopel]]. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan '''Norsemen''' (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan [[Bizantium]] nyebat viking kanthi tetembungan '''Varangian'''.<ref name="internet2">[http://www.britannica.com/eb/article-9064445/Rurik Rurik as a Viking, or Varangian] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> Tiyang Skandinavia [[modern]] ngantos sapunika nyebat viking kaanthi tetembungan ''nordbor'' (tiyang lèr).<ref name="internet2"/>
 
[[Leif Eriksson]], ingkang wonten ing [[saga Islandia]] dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing [[Greenland]] watawis taun [[985]], kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi [[Amérika serikat|Amérika]] watawis taun [[1000]].<ref name="buku1">[http://books.google.com/books?id=A6UiME-M0BYC&dq The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8] ISBN 0-02-864464-6</ref> Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih punika ing [[L'Anse aux Meadows]], inggih punika ing [[Newfoundland]] lan [[Labrador]], [[Kanada]].<ref name="buku1"/>
352.737

besutan