Temulawak: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Khasiat: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, sing minangka → sing
(éjaan, replaced: genus → génus, obat-obatan → usada (2), ordo → ordho, dhaérah → tlatah)
(→‎Khasiat: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, sing minangka → sing)
== Khasiat ==
 
Temulawak wis kawentar dadi tanduran sing minangka nggawé [[jamu]] lan tamba manéka werna lelara. Temulawak duwé khasiat laktagoga, kolagoga, anti-inflamasi(anti radang), tonikum lan diuretik (ngluruhaké uyuh). Lenga atsiri temulawak uga duwé khasiat fungistatik ing akèh jinis [[jamur]] lan bakteriostatik ing mikroba ''[[Staphyllococcus sp.]]'' dan ''[[Salmonella sp.]]''
 
* Ngudhunaké kolesterol
351.333

besutan