Kapuloan: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé)
[[Gambar:MerguiArchipelagoMap.png|thumb|Kapuloan ing tapelwates [[Muangthai]] lan [[Myanmar]] sing dumadi saka 800 gugus pulo]]
'''Kapuloan''' ({{IPAc-en|icon|ɑr|k|ɨ|ˈ|p|ɛ|l|ə|ɡ|oʊ}} {{respell|ark-i|PEL|ə-goh}}) ya iku ranté utawa gugus kumpulan [[Pulo|pulo-pulo]]. Tembung kapuloan asal saka [[basa Yunani|Yunani]] ''ἄρχι- - arkhi-'' ("kepala") lan ''πέλαγος - pelagos'' ("segara") sing asal saka [[rekonstruksi linguistik]] [[basa Yunani]] abad tengahan ''ἀρχιπέλαγος'' persisé jeneng kanggo [[Segara Aegea]] lan, banjur, sajeroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké [[Kapuloan Aegean]] utawa ngarujuk marangtegesé gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké kanthi umum lan ngacu marang saben golongan [[pulo]] kaya sing kasebar ing Segara Aegea.<ref>{{cite web|url=http://www.thefreedictionary.com/archipelago |title=Archipelago |accessdate=2008-10-02 |year=2008 |publisher=Farlex, Inc. |archiveurl=http://www.thefreedictionary.com/archipelago |archivedate=2008 }}</ref>
 
== Rujukan ==
352.737

besutan