Soekarno: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dasar → dhasar, dipungantos → dipun-gantos, jabatan → kalungguhan (2), Sejarah → Sajarah
(→‎top: éjaan)
(→‎top: éjaan, replaced: dasar → dhasar, dipungantos → dipun-gantos, jabatan → kalungguhan (2), Sejarah → Sajarah)
|term_end = [[12 Maret]] [[1967]] ({{age|1945|8|17|1967|3|12}} taun)
|vicepresident = [[Mohammad Hatta]] (1945)
|predecessor = ''Boten wonten, jabatankalungguhan énggal''
|successor = [[Soeharto]]
|birth_date = {{birth date|1901|6|6}}
| accessyear = 2011
| quote =
}}</ref> inggih punika présidhèn kapisan [[Indonésia|Républik Indonésia]] ingkang mengku jabatankalungguhan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda">{{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan [[Walanda]].<ref name="asvi">{{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi SejarahSajarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref> Présidhèn Sukarno punika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasardhasar nagara [[Indonésia]] punika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun punika [[Proklamasi kamardikan Indonésia|Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Présidhèn Sukarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipungantosdipun-gantos déning [[Soeharto]].
 
== Rujukan ==
352.730

besutan