Universitas Cambridge: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sering → sok
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, dibentuk → diwangun)
(→‎top: éjaan, replaced: sering → sok)
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan diwangun taun [[1209]] déning [[sarjana]] sing kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo sing ndunungi kutha mau. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, seringsok dijuluki [[Oxbridge]], wis duwé sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[juru nulis]], lan [[pulitisi]] Karajan Manunggal sing misuwur.
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah Nobel]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya.[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobel iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profésor. ([[Universita Chicago]] ing urutan angka 2 sajeroning afiliasi pemenang Bebungah Nobel, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
352.737

besutan