Myanmar: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Pulitik: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé
(→‎Pulitik: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké)
(→‎Pulitik: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé)
Owah-owahan jeneng saka Burma dadi Myanmar dicakaké déning pamaréntahan [[junta militèr]] tanggal [[18 Juni]] [[1989]]. Junta militèr ngowahi jeneng Burma dadi Myanmar supaya ètnis non-Burma ngrasa dadi péranganing nagara iki. Sanadyan mangkono, owah-owahan iki ora diadopsi déning donya internasional sakabèhané.
 
Sawetara nagara [[Éropah]] kaya [[Inggris]] lan [[Irlandia]] sing ora ngakoni legitimasi kakuwasan junta militèr tetep nganggo jeneng "Burma" yèn ngarujuk marangtegesé nagara mau.
 
PBB, sing ngakoni hak nagara kanggo nemtokaké jeneng nagarané, migunakaké jeneng Myanmar, semono uga [[Prancis]] lan [[Jerman]]. Ing [[Jerman]], kamentrian jaban rangkah migunakaké Myanmar, nanging mèh kabèh média Jerman migunakaké Burma.
350.349

besutan