Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

8 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé
Andalucia diwatesi, ing sisih lor déning [[Extremadura]] lan [[Castilla-La Mancha]]; ing sisih wétan déning [[Murcia]] lan [[Laut Mediterania]]; ing sisih kulon déning [[Portugal]] lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon); ing sisih kidul déning [[Segara Mediterania]] (kidul-wétan) lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon) kahubungaké déning [[Selat Gibraltar]] ing pucuk kidul kang misahaké [[Spanyol]] karo [[Maroko]]. Uga ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo [[Gibraltar]], koloni [[Karajan Manunggal]].
[[Gambar:Spain Andalusia Cordoba BW 2015-10-27 13-54-14.jpg|thumb|left|250px|masjid ing Andalusia]]
Jeneng Andalusia asal saka jeneng [[basa Arab]] "Al Andalus", kang ngarujuk marangtegesé péranganing [[jazirah Iberia]] kang biyèn ana ing ngisor pamaréntahan [[Muslim]]. Sajarah Islam Spanyol bisa tinemu ing "gapura" [[al-Andalus]]. [[Tartessos]], kutha krajan Peradaban Tartessos kang biyèn agung lan kuwasa, dumunung ing Andalusia, lan kaloka sajeroning Alkitab kanthi jeneng Tarsus. Luwih akèh informasi bab wewengkon iki bisa tinemu sajeroning ''entri'' ''[[Hispania Baetica]]'', jeneng provinsi Romawi kang biyèn dumunung ing wewengkon iki.
 
Budaya Andalusia akèh kadayan déning pamaréntahan Muslim ing wewengkon iku sajeroning wolung abad, kang pungkasan taun 1492 kanthi penaklukan Granada déning ratu lan ratu Katulik.
348.872

besutan