Ngulama: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé
(→‎top: éjaan, replaced: islam → Islam)
(→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé)
{{Islam}}
'''Ngulama''' utawa '''ulama''' ({{lang-ar| علماء}} ''{{transl|ar|DIN|ʿUlamāʾ }}'' , tunggal: {{lang|ar|عالِم}} ''{{transl|ar|DIN|ʿĀlim}}'', "scholar"), iku ngarujuk marangtegesé golongan cendhekiawan [[Muslim]] mligi ing babagan ukum syariat. Sawetara ngulama ahli ing babagan èlmu [[fiqih]] lan sawetara liyané ahli ing babagan liya kaya [[hadis]] utawa [[tafsir]]. Ing Indonésia ulama iku pemuka agama utawa pamimpin agama sing tugasé ngayomi, nuntun lan mbimbing umat [[Islam]] sajeroning babagan agama lan masalah sadina-dina sing diperlakaké, saka sisih kaagamaan utawa sosial kamasarakatan.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan