Madrid: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kagiatan → kagiyatan (2)
(→‎Abad pertengahan: éjaan, replaced: ka- → angka (2))
(éjaan, replaced: kagiatan → kagiyatan (2))
[[Gambar:PC060484-bis.jpg|thumb|200px|Metrópolis building, in Gran Vía.]]
[[Gambar:Circo y cima de Peñalara1.JPG|thumb|200px|[[Peñalara]]: The [[Sierra de Guadarrama]]'s highest peak.]]
'''Madrid''' ya iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing [[Spanyol]]. Kutha iki dumunung ing ilèn [[Kali Manzanares]] ing pérangan tengah nagara Spanyol. Padunung ing kutha sing jembaré 607 km² iki kurang luwih ana 3,228 yuta jiwa ([[Juli]] [[2005]]), nanging yèn tlatah metropolitané mèlu di itung bisa nganti 5,843 yuta jiwa. Panggonan lan sajarah ndadèkaké Madrid minangka punjer kagiatankagiyatan [[finansial]] lan [[pulitik]] ing [[Ujung Iberia]], luwih-luwih sawisé pulih iklim [[dhémokrasi]] ing taun [[1975]] lan integrasi sajeroning [[Uni Éropah]].
 
Walikota Madrid ya iku [[Manuela Carmena]]. Padunung Madrid asring uga diarani ''madrileños''.
== Transportasi ==
 
[[Papan Anggegana Internasional Barajas]] ya iku [[papan anggegana]] kang ana ing Madrid, minangka punjeré [[Iberia Airlines]]. Papan Anggegana mau dadi pintu gerbang utama menyang [[Ujung Iberoa]] saka [[Éropah]], [[Amérika]], lan belahan donya liyané kanthi arus penumpang cacahé 40 yuta setaun. Amarga tuwuhé kagiatankagiyatan kang rikat, terminal kang dadi terminal papan anggegana gedhé dhéwé ing Éropah iku wis ditambahi rong [[landas pacu]] manèh.
[[Gambar:Red de metro de Madrid.svg|thumb|200px|[[Madrid Metro|Madrid's metro]] map]]
[[Gambar:Madrid-metro-2.jpg|thumb|left|A modhèren metro train (type 8000).]]
348.872

besutan