Putih: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: werna → warna (27)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(éjaan, replaced: werna → warna (27))
[[Gambar:Color icon white.svg|thumb|200px|Werna putih]]
 
'''Putih''' ya iku kagolong salah sijiné wernawarna sajeroning [[wernawarna]] netral <ref name="buku1">[[Warna]] Dalam [[Seni rupa]].Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.[[2001]].[[Jogjakarta]]</ref>.Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga wernawarna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing wernawarna ''akromatik''<ref name="internet2"/>. Asring mau uga wernawarna putih, wernawarna kang ngadeg dhéwé sak njabané wernawarna [[ireng]] , [[abang]] lan [[biru]].Ing [[seni rupa]] wernawarna putih kagolong wernawarna kang bisa dipadukake karo wernawarna liya lan mumpangaté kanggo netralake wernawarna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep wernawarna kang ora kagolong ing kulawarga wernawarna,asebab bisa di campur karo wernawarna liyané (netral)<ref name="internet2"/>. Mantulé [[cahya]] putih bisa uga kacipta ing sajeroning campuran [[Spektrum optik|spektrum]] [[wernawarna dhasar]], utawa wernawarna [[abang]], [[ijo]], lan [[biru]], semana uga cahyané kang dikasilake.
 
== Mumpangat ==
Putih ing sajeroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran wernawarna [[kertas]].Karana iku wernawarna putih lumrahé kanggo nentukake lembaran kang ora kena wernawarna liya utawa wernawarna mangsi<ref name="internet2"/>.
Sajeroning kaciptané karya seni rupa, [[seniman]] uga ncampur wernawarna putih karo warna liyané kanggo ngasilaké wernawarna kang lueih enom saka wernawarna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sapanunggalanipun. Werna putih uga duwé pralambang suci lan resik <ref name="internet2">[http://désaingratis.com/info/filosofi-warna/] diunduh ing tanggal 28-03-2011.</ref><ref name="internet1">[http://pinginpintar.com/Arti Warna Putih.diunduh 28-03-2011]</ref>
 
== Uga delengen ==
* [[Werna]]
* [[Pratélan wernawarna]]
* [[Seni rupa]]
 
== Gladri ==
<gallery>
File:Synthese+.svg|Lakuné campuran wernawarna
File:Hsv sample.png|Mlakuné wernawarna tuwa ing wernawarna padhang
File:CMYK farbwuerfel.jpg|Werna gradasi
</gallery>
352.737

besutan