Tetuwuhan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna
(→‎Dhéfinisi: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé)
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna)
 
'''Tetanduran''' iku ing èlmu [[Biologi]] maknané [[organisme]] sing kagolong [[Regnum]] Plantae, ing antarané: kabèh tetanduran mawa pembuluh, sing semu lan sing sajati ([[lumut ati]], [[lumut]], [[paku-pakuan]] uga [[tetanduran wewiji]]). Ing vèrsi [[taksonomi tetanduran]] tinentu, [[alga ijo]] uga kalebu ing karajan (''regnum'') iki. Tetanduran iku jinis organisme [[autotrof]] sing manfaataké [[klorofil]] kanggo komponèn pangowah ènèrgi [[foton]] saka cahya [[srengéngé]] dadi ènèrgi kimiawi sing wujudé [[gula]]. Prosès pangalihan iki diarani prosès [[fotosintesis]]. Amarga sifaté sing autotrof, tetanduran iku ana ing posisi angka siji ing ranté aliran ènèrgi liwat organisme urip ([[ranté panganan]]).
Amarga wernawarna ijo dominan banget ing anggota karajan iki, mula jeneng liya sing dianggo ya iku '''Viridiplantae''' ("tetanduran ijo"). Jeneng liyané ya iku '''Metaphyta'''.
 
Klasifikasi tetanduran mangsa kapungkur nglebokaké uga kabèh jinis [[alga]] lan [[fungi]] (kalebu [[jamur lendhir]]) minangka anggotané. Kritik-kritik sing muncul sabanjuré agawé fungi dipisahaké saka tetanduran. Sanadyan stasioner, fungi asipat ''[[saprotrof]]'', antuk ènèrgi saka sisa-sisa [[bahan organik]]. Saliyané iku, dhindhing sèl fungi ora kasusun saka bahan sing padha karo tetanduran lan malahan mèmper [[kéwan]].
352.737

besutan