Canberra: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (2)
(éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (3))
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (2))
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitèk]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan peyasaan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi sing ndunungi kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan gedhé dhéwé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing laladan pedalaman kang gedhé dhéwé. Minangka punjer pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemèn Australia|Gedung Parlemèn]] lan wernawarna-wernawarna kantor dhépartemèn. Sanadyan mangkono, punjer ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Dhémografi ==
352.737

besutan