Bilirubin: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, penyakit → lelara (3))
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna)
}}</ref>
 
Bilirubin iku [[pigmen]] kang diculaké nalika sèl-sèl [[getih]] [[abang]] ''(eritrost)'' dipecah.<ref name="internet1">[http://kamuskesehatan.com/arti/bilirubin/ Arti Bilirubin](diundhuh 25 Januari 2013)</ref> Padtan bilirubin diprosès lan ditokaké déning [[ati]].<ref name="internet1"/> Tingkat kaluwihan bilirubin ing [[getih]] (hiperbilirubinemia) bisa ngindhikasi karusakan ati lan bisa njalari [[lelara kuning]].<ref name="internet1"/> Penyakit kuning ya iku lelara kang ditandhani [[kulit]]é kuning, [[mripat]] dadi [[putih]], wernawarna [[tinja]] pucet, lan [[uyuh]] peteng.<ref name="internet1"/> Tingkat bilirubin normal ya iku sangisoré 1,3&nbsp;mg.<ref name="internet1"/>
 
== Fungsi ==
352.737

besutan