Claude Monet: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Lelampahaning gesang: éjaan, replaced: panyakit → lelara, werna → warna
(→‎Lelampahaning gesang: éjaan, replaced: utaminipun → mliginipun)
(→‎Lelampahaning gesang: éjaan, replaced: panyakit → lelara, werna → warna)
Nalika Monet tindak dhateng [[Paris]] kanggé dugi [[The Louvre]], panjenenganipun mriksani kathah sanget juru lukis ingkang niru lukisan ingkang sampun langkung rumiyin misuwur. Monet, kanthi kagigihanipun langkung milih migatosaken jendhéla lan nglukis sesawangan kanthi piranti lan tèhnikipun piyambak.
 
Ing wulan Juni 1861 Monet tumut kaliyan wadyabala Rèsimèn I Kavalèri Ringan Afrika ing [[Aljazair]] kanggé kalih taun saking pitung taun wekdal wjib militèr. Nanging panyakitlelara tipusipun njalari bulikipun Madame Lecadre nyuwun supados Monet medal saking militèr lan ngrampungaken studi seni rupanipun ing universitas. Amargi rumaos tetentangan kaliyan piwulang klasik ingkang dipunwulangaken ing universitas, piyambakipun nuli nggabung kaliyan sanggar [[Charles Gleyre]] ing Paris, lan salajengipun pepanggihan kaliyan [[Pierre-Auguste Renoir]], [[Frederic Bazille]], lan [[Alfred Sisley]]. Salajengipun kekalihipun sesarengan ngembangaken tèhnik énggal ing seni rupa kanthi nglukis adhedhasar èfèk-èfèk pantulan cahya ingkang dipuntangkep [[mata|paningal]], awal saking aliran ingkang sapunika kita tepangi minangka [[impresionisme]].
 
Karyanipun Monet ''Camille'' utawi ''La Femme à la Robe Verte'' ing taun [[1868]], ingkang ngindhakaken popularitasipun, inggih punika salah satunggil saking kathah lukisanipun kanthi obyèk calon garwanipun, [[Camille Doncieux]].
 
Salaminipun [[Perang Prancis-Prusia]] ([[1870]] - [[1871]]), Monet ngungsi dhateng [[Inggris]] kanggé ngèndhani konflik. Ing mrika piyambakipun ngangsu kawruh dhumateng [[John Constable]] lan [[J. M. W. Turner]], ingkang lukisanipun dados inspirasi kanggé Monet salebetipun mahami wernawarna.
 
Ing watara taun 1871 dumugi taun 1878 Monet mapan wonten ing [[Argenteuil]], dhusun ing Seine ing sacelakipun Paris. Ing mriki kathah karya paling saénipun dipunasilaken.
352.737

besutan