Lapisan ozon: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Sak liyané → Saliyané, werna → warna
(éjaan, replaced: duwur → dhuwur (2))
(→‎top: éjaan, replaced: Sak liyané → Saliyané, werna → warna)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Lapisan ozon.jpg|thumb|260px|Lapisan ozon]]
'''Lapisan ozon''' ya iku dat [[oksigen]] kang kuwat, ngracuni, lan dat kang bisa matèni [[jisim renik]] kang kuwat uga. Ozon racaké minangka [[nyeterilaké]] banyu isi ulang lan uga minangka ngilangi wernawarna lan ambu kang ora énak kang ana banyu.<ref name="internet1">[http://www.g-excess.com/4985/pengertian-lapisan-ozon-dalam-atmosfer-dan-strukturnya Pengertian Lapisan Ozon Dalam Atmosfer dan Strukturnya] (kaunduh 26/10/12).</ref>
Ozon kabentuk kanthi alami ing [[stratosfer]]. Pambentukan lan rusaké ozon ing ''stratosfer'' ya iku arupa mekanisme nglindungi [[bumi]] saka [[sinar UV]] saka [[srengéngé]]. Ing [[troposfer]] ozon kabentuk ngléwati [[réaksi fotokimia]] ing pira-pira dat pencemar udara.
Ozon manggon ana ing jero [[lapisan stratosfer]] lan uga ing ing jero [[lapisan troposfer]]. Ozon kang ana ing strtosfer duwé fungsi nglindungi [[manungsa]] lan mahluk kang ana ing bumi saka sinar ''UV''. Wondéné ozon kang ana ing lapisan troposfer duwé èfèk kang béda kanggoné bumi lan kabèh mahluk urip kang ana ing jeroné, sanajan susunan [[kimia]]né padha. Ozon ing troposfer iki duwé sipat [[racun]] lan arupa slah sijiné saka [[gas oamah kaca]]. Sak liyanéSaliyané iku uga, ozon ing troposfer uga nyebapaké rusaké ing wit-witan, cèt, plastik kan keséhatané manungsa.<ref name="internet1" />
 
== Rumus Kimia ==
352.737

besutan