Adolf Bastian: Béda antara owahan

945 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tambah infobox
(tambah rujukan)
(tambah infobox)
{{Infobox scientist
'''Adolf Bastian''' (1826-1905) yaiku ètnograf lan uga dhokter saka Jerman kang tau mélu profési minangka dhokter kapal. Amarga iku dhéwéké wiwit lumawat lan plesir ing akéh daérah ing Afrika Kulon, [[Indhi]], [[Indonésia]], Tiongkok, Océania, Mèksiko, lan Amèrika Kidul<ref name=":0">{{Cite book|title=Tokoh-tokoh Antropologi: Ikhtisar dari Karya-karya dan Konsep-konsep Sarjana Utama dalam Antropologi|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbitan Universitas|year=1964|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref><ref>{{Cite book|title=Sejarah Teori Antropologi I|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbit Universitas Indonesia|year=1987|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref>. Sawisé saban lakon atawa ndedalan dhéwéké nulis karangan-karangan étnografi kang isiné ngewrat akéh informasi bab suku bangsa kang tau dilawati. Conto karya étnografi kang ditulisé iku ''Indonesie oder die Inseln des Malaiischen Archipelis'' (Jawa: Indonésia atawa Kepuloan Melayu) kang dumadi saka limang jilid. Bastian uga sering nggawa benda-benda kabudayan saka manéka warna papan ing dunia. Awit taun 1860, Bastian miwiti karangan kang sipaté téori. Ing jero tulisané, Bastian ngembangké konsep-konsep kanggo nerangké anéka warna kabudayan-kabudayan gedhé ing dunya. Dhéwéké uga ngadegaké majalah Zeitschrift für Ethnologie (Jawa: Majalah kanggo Étnologi). Jaréné akéh karyabé Adolf Bastian, nanging jarang antropolog kang maca. Bastian uga dhuwé jasa ngadegaké Berlin Museum für Völkerkunde (Jawa: Museum Élmu Suku-suku Bangsa ing Berlin)<ref name=":0" />.
|name = Adolf Bastian
|image =Adolf Bastian 1892 Benque & (...)Benque & btv1b10500763h (cropped).jpg
|image_size =
|caption = Adolf Bastian, 1892
|birth_date = {{Birth date|df=yes|1826|6|26}}
|birth_place = [[Bremen]], [[German Confederation]]
|death_date = {{Death date and age|df=yes|1905|2|2|1826|6|26}}
|death_place = [[Port of Spain]], [[Trinidad and Tobago]]
|residence =
|citizenship =
|nationality =
|ethnicity =
|field = [[anthropology]]
|work_institutions =
|alma_mater =
|doctoral_advisor =
|doctoral_students =
|known_for =
|author_abbrev_bot =
|author_abbrev_zoo =
|influences = [[Johann Gottfried Herder]]
|influenced = [[Carl Jung]], [[Joseph Campbell]], [[Franz Boas]]
|prizes =
|footnotes =
|signature =
}}
'''Adolf Bastian''' (1826-1905) yaiku ètnograf lan uga dhokter saka Jerman kang tau mélu profési minangka dhokter kapal. Amarga iku dhéwéké wiwit lumawat lan plesir ing akéh daérah ing Afrika Kulon, [[Indhi]], [[Indonésia]], Tiongkok, Océania, Mèksiko, lan Amèrika Kidul<ref name=":0">{{Cite book|title=Tokoh-tokoh Antropologi: Ikhtisar dari Karya-karya dan Konsep-konsep Sarjana Utama dalam Antropologi|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbitan Universitas|year=1964|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref><ref>{{Cite book|title=Sejarah Teori Antropologi I|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbit Universitas Indonesia|year=1987|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref>. Sawisé saban lakon atawa ndedalan dhéwéké nulis karangan-karangan étnografi kang isiné ngewrat akéh informasi bab suku bangsa kang tau dilawati. Conto karya étnografi kang ditulisé iku ''Indonesie oder die Inseln des Malaiischen Archipelis'' (Jawa: Indonésia atawa Kepuloan Melayu) kang dumadi saka limang jilid. Bastian uga sering nggawa benda-benda kabudayan saka manéka warna papan ing dunia. Awit taun 1860, Bastian miwiti karangan kang sipaté téori. Ing jero tulisané, Bastian ngembangké konsep-konsep kanggo nerangké anéka warna kabudayan-kabudayan gedhé ing dunya. Dhéwéké uga ngadegaké majalah Zeitschrift für Ethnologie (Jawa: Majalah kanggo Étnologi). Jaréné akéh karyabé Adolf Bastian, nanging jarang antropolog kang maca amarga gaya basané kang rada angél. Bastian uga dhuwé jasa ngadegaké Berlin Museum für Völkerkunde (Jawa: Museum Élmu Suku-suku Bangsa ing Berlin)<ref name=":0" />.
 
== Rujukan ==
1.239

besutan