Temulawak: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Komponèn Rimpang Temulawak: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, - → - (13), - → - (13)
(éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, werna → warna (6))
(→‎Komponèn Rimpang Temulawak: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, - → - (13), - → - (13))
== Komponèn Rimpang Temulawak ==
 
* Pati 48.18% - 59.64% - mbantu prosès metabolisma lan fisiologi [[organ]] awak.<ref name="internet3"/>
* Protin 29.00% - 30.00%<ref name="internet3"/>
* Abu 5.26% - 7.07% <ref name="internet3"/>
* Serat 2.58% - 4.83% - sipaté tonik <ref name="internet3"/>
* Kurkumin 1.60% - 2.20% - nglancaraké prosès pencernaan ing badan <ref name="internet3"/>
* Minyak asiri 6.00% - 10.00% - ngundhakaké fungsi [[ginjel]] <ref name="internet3"/>
* Phelandren - nglancaraké prosès ngetokaké toksik ing sajeroné awak léwat banyu uyuh <ref name="internet3"/>
* Kamfer <ref name="internet3"/>
* Turmerol - mbantu prosès metabolisme <ref name="internet3"/>
* Borneol - mbalèkaké kasarasan awak amarga lara <ref name="internet3"/>
* Sineal <ref name="internet3"/>
* Xanthorrhizol <ref name="internet3"/>
352.737

besutan