County Alba: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: serta → sarta
(→‎top: éjaan, replaced: sedina → sadina (2))
(→‎top: éjaan, replaced: serta → sarta)
[[Image:Stoledeacon.jpg|thumb|left|230px|Wong [[diakon]] ngenaake alba lan [[Vestimentum|sinktura]] sertasarta sehelai [[stola]] ungu]]
 
'''Alba''', sing arupi salah sijiné teka [[vestimentum]] liturgis ing [[Gréja Katulik Roma]], [[Gréja Anglikan]] lan akèh gréja [[Protèstan]], ya iku sehelai jubah linen putih, dawane nganti mata sikil lan racaké dilengkapi sehelai tali kanngo ngiket pinggang awerna putih (sinktura). Mulane alba ya iku sehelai tunik linen dawa sing dikenake déning masarakat Romawi kuna. Alba ya iku vestimentum liturgis tuwa dhéwé, lan digunakaké umat Kristiani kawet jaman biyèn, khususe déning para klerus ing liturgi [[Ekaristi]]. Sakiki, alba arupi vestimentum umum kanggo kabèh petugas liturgi ing jerone karaméan [[Misa]], apik klerus (sing ditahbiskan) maupun awam (sing ora ditahbiskan), lan dikenake ing nduwur pakaian sadina-dina utawa [[toga]] lan ning ngisor busana mirunggan, kaya ta stola, dalmatik utawa [[kasula]]. Yèn alba ora kabèh nutupi kerah baju utawa
352.737

besutan