Air France Pamaburan 447: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kode → kodhe, Mei → Mèi (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(→‎top: éjaan, replaced: kode → kodhe, Mei → Mèi (2))
 
[[Gambar:PKIERZKOWSKI 070328 FGZCP CDG.jpg|thumb|Montor mabur mawa kodekodhe F-GZCP sing tiba iku]]
'''Air France Pamaburan 447''' iku pamaburan maskapé Air France jinis Airbus 330-200 saka [[Rio de Janeiro]], [[Brazil]] menyang [[Paris]], [[Prancis]] sing tiba ing Samodra Atlantik tanggal 1 Juni 2009. Kabèh panumpang lan kru montor mabur téwas lan gunggungé 228 jiwa, ya iku 216 panumpang lan 12 kru.<ref>[http://internasional.kompas.com/read/2009/06/01/20480274/pesawat.perancis.berisi.228.orang.hilang Kompas diaksès 13 Mei 2011]</ref> Kasil awal invèstigasi nuduhaké manawa montor mabur iki tiba déné pipa pitot sing beku déné ès lan njalari data pamaburan sing ora titi, nanging isih akèh sing ora sarujuk mawa panemu iki.<ref>http://www.thefreelibrary.com/French+air+crash+probe%3A+%27no+link+yet%27+to+sensors-a01611897682</ref> Kacilakan iki, ya iku kacilakan maskapé Air France sing parah dhéwé lan uga ing sajarah kadirgantaran Prancis.<ref>[http://articles.cnn.com/2009-06-03/world/france.plane.memorial_1_brazilian-air-force-plane-data-recorders?_s=PM:WORLD ''[[CNN]]'', diaksès tanggal 16 MeiMèi 2011]</ref> [[Kothak ireng]] montor mabur iki lagi tinemu ing tanggal [[1 MeiMèi]] [[2011]], dadi mèh rong taun sawisé montor mabur iki tiba ing segara.
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan