Broad Peak: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Broad Peak: éjaan, replaced: ( → (, : → : (3)
(→‎Géografi: éjaan, replaced: kilometer → kilomèter)
(→‎Broad Peak: éjaan, replaced: ( → (, : → : (3))
[[Gambar:Broad Peak in July 2006.jpg|250px|thumb|Gunung Gunung Broad Peak]]
== Broad Peak ==
''' Broad Peak '''( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama [[K3]]. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 mèter (26.414 kaki). Manawi dipuntegesi “Broad Peak” punika manawi kanggé Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 mèter, pusat puncak 8.016 mèter, dan utara puncak 7.550 mèter.<ref name="internet 1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
== Géografi ==
Broad Peak inggih punika satunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilomèter KTT (0,93) panjangipun.<ref name="internet 1"/>
352.737

besutan