Indira Gandhi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Kongres → Konggrès (3), setunggaling → satunggaling, - → -, - → -
(→‎Taun-taun Gesangipun: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun)
(→‎top: éjaan, replaced: Kongres → Konggrès (3), setunggaling → satunggaling, - → -, - → -)
|-
| '''[[Parté Pulitik India|Pulitik India]]:'''
| [[KongresKonggrès Nasional India|KongresKonggrès I]]
|-
| '''Seda:'''
|}
 
'''Indira Priyadarshini Gandhi''' ([[basa Hindi]]: '''इन्दिरा प्रियदर्शिनी गान्धी''', dipunlafalaken: / {{IPA|ɪnd̪ɪraː prɪjəd̪ərʃɪniː gaːnd̪ʰiː}} /) ([[19 November]] [[1917]] – [[31 Oktober]] [[1984]]) punika [[Perdhana Mentri India|Perdhana Mentri]] [[India]] ing periode [[19 Januari]] [[1966]] - [[24 Maret]] [[1977]] lan kalajengaken ing [[14 Januari]] [[1980]] dumugi panjenenganipun ngalami [[Pembunuhan Indira Gandhi|pamejahan]] ing tanggal [[31 Oktober]] [[1984]].
 
Indira Gandhi putri Perdhana Mentri India ingkang nomer satunggal ([[Jawaharlal Nehru]]) lan ibunipun ([[Rajiv Gandhi]]). Piyambakipun punika setunggalingsatunggaling wanita pimpinan parté pulitik ingkang kebak gejolak lan kontroversial sanget. ''In spite of her famous surname'', piyambakipun boten purun sesarengan kaliyan [[Mahatma Gandhi]]. Ing tanggal [[19 Januari]] [[1966]], piyambakipun kapilih dados Ketua Parté KongresKonggrès kanggé nggantosaken [[Lal Bahadur Shastri]]. Indira salajengipun pejah ing satunggiling aksi panembakan taun [[1984]].
 
== Taun-taun Gesangipun ==
352.737

besutan