Istanbul: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ke-1 → kaping 1
(éjaan, replaced: sejarahé → sajarahé, paling gedhé → gedhé dhéwé (3), sacara → kanthi)
(→‎top: éjaan, replaced: ke-1 → kaping 1)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing gedhé dhéwé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', mliginé ing abad ke-kaping 19. Luwih adoh sadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki sing ndunungi 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
350.349

besutan