RNA: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Sintesis Protein: éjaan, replaced: : → :
(→‎Pemanjangan: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎Sintesis Protein: éjaan, replaced: : → :)
 
== Sintesis Protein ==
'''Sintèsis protèin''' kadadosan wonten ing kelompok-kelompok [[partikel]] sitoplasmik ingkang alit sanget ingkang dipunsebat '''ribosom'''.<ref name="RNA2">Kimball, John W.1983.''Biology''.Jakarta:Erlangga.282-283</ref> Partikel-partikel punika inggih punika rakitan makromolekular RNA ribosom (rRNA) saha protèin-protèin.<ref name="RNA2"/> Saben ribosom kadadosan saking kalih subunit : ingkang ageng saha ingkang alit.<ref name="RNA2"/> Subunit ingkang alit gadhah satunggal molekul rRNA.<ref name="RNA2"/> Subunit ingkang ageng wonten ing ribosom ekariotik gadhah satunggal copy saking saben tiga molekul rRNA ingkang berlainan<ref name="RNA2"/>.<br />
Wonten ing [[ékariota]], molekul-molekul RNA ribosom dipunsintesis wonten ing nukleus, kaliyan ngginakaken templat (gen) DNA.<ref name="RNA2"/> Sel-sèl ingkang kanthi aktif terlibat wonten ing sintèsis sejumlah ageng protèin tunggal saged gadhah kathah sanget RNA mirunggan kanthi ukuran ingkang bènten saking rRNA utawi tRNA.<ref name="RNA2"/>
[[Gambar:Protein.png|thumb|200px|Protein]]
352.737

besutan